LCHF
Älskar nötter & choklad så det kan ju inte bli bättre!
Instruktioner
- Nötbotten:
Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
- Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.
- Grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Botten ska bli ganska fast. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.
- Chokladkräm:
Koka upp 170 gram vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.
- Rör ihop 70 gram vispgrädde och ägget i en skål.
- Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.
- Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen stelnat. Den kan gärna vara lite lös i mitten.
- Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt.
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.
- Serveras med hallon och vispgrädde till.
Publicerat den
2 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Vi vuxna tyckte den var god, men barnen tyckte inte om den alls :( Tyvärr sänker det betyget lite...