- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En god tårtbotten av choklad. Mjölfri.
Instruktioner
- Dela chokladen i bitar och lägg i en matmixer med vass kniv.
- Häll över sockerersättningen och mixa på hög hastighet till fint "mjöl" utan stora bitar. Klicka i smöret, häll på äggulorna, kaffet, vaniljen och sist det heta vattnet. Mixa till en slät kräm.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i chokladsmeten och blanda försiktigt till en luftig kräm med jämn, ljusbrun färg.
- Smörj en kakform, häll i krämen och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i 45 minuter.
- Kakan kan användas som tårtbotten till valfri tårta eller med fördel ätas som den är. Kanongod efter en natts vila i kylskåpet.
- Såg tårtan tillagas i "Delicious Miss Dahl" på TLC.
Har gjort den själv en gång med mycket lyckat resultat!
Publicerat den
5 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar