Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta från Lyon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rikligt med choklad, rom och körsbär – detta är en riktig dröm för alla tårtälskare. I Frankrike serveras tårtan tillsammans med en kopp riktigt starkt kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna en i taget i smörblandningen, rör kraftigt mellan varje. Tillsätt chokladen och mjölblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt, fast skum. Vänd ner det i smeten.
  3. Smöra och mjöla en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Häll sedan smeten i formen.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen på ett galler, ca 30 minuter. Låt dem kallna. Dela kakan i två bottnar.
  5. Gör fyllningen. Vispa grädden. Blanda ner honungen. Låt körsbären rinna av. Spara spadet. Hacka bären grovt och blanda ner dem i grädden.
  6. Blanda rommen med 3-4 msk spad från bären. Skeda blandningen över tårtbottnarna.
  7. Lägg den ena bottnen på ett fat. Bred på hälften av körsbärsgrädden. Lägg på den andra bottnen. Bred på resten av körsbärsgrädden. Sikta över kakao och riven choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tamanegisan 26 november 2011

    Hur mycket rom skall det vara? Mörk eller ljus? Kakan låter ju annars bessynerligt gått

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.