Gillar du choklad, då är detta något för dej!
100% ren osötad choklad, kan beställas från Chokladcompagnie AB 031-83 39 00
Instruktioner
- Kakform med löstagbar botten 20 cm i diameter och ca 3 cm hög.
- Botten:
Smält kakaopatén. blanda ner det puffade riset. Fyll kakformens botten och ställ i kylen.
- Chokladkräm:
Koka upp hallonpuré med stjärnanis. Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och låt stå i 30 minuter.
- Lägg gelatinet i kallt vatten.
- Finhacka chokladen.
- Vispa upp äggulorna lätt för hand i ca 2 minuter
- Blanda den kokta hallonpurén med äggulorna och sjud detta under omröring till 82 grader. Krämen har då börjat tjockna. Använd gärna termometer.
- Tillsätt gelantinet och den finhackade chokladen. Häll över i bunke och låt svalna till 20 grader.
- Chokladmousse:
Vispa i hop äggulor och skrapet ur en vaniljstång i en skål. Ställ skålen i en kastrull med vatten på spisen. Värm under vispning till 82 grader. Använd gärna en digital termometer. Ta upp skålen ur vattnet och slå de vispade äggulorna i en mateberedare eller bunke. Vispa tills blandningen svalnat.
- Hacka chokladen och smält i microvågsugn till 60 grader.
Blanda försiktigt ner 1/3 av yoghurten i den smälta chokladen. Blanda sedan ner äggvispet och resten av yoghurten.
- Ta ut formen ur kylen och fyll på med chokladmoussen. Ställ tillbaka formen i kylen över natten.
- Ta fram tårtan ur kylen och låt den stå i rumstemperatur 1 timme innan den serveras.
Publicerat den
10 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar