Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta i tre lager

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Gillar du choklad, då är detta något för dej! 100% ren osötad choklad, kan beställas från Chokladcompagnie AB 031-83 39 00

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakform med löstagbar botten 20 cm i diameter och ca 3 cm hög.
  2. Botten: Smält kakaopatén. blanda ner det puffade riset. Fyll kakformens botten och ställ i kylen.
  3. Chokladkräm: Koka upp hallonpuré med stjärnanis. Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och låt stå i 30 minuter.
  4. Lägg gelatinet i kallt vatten.
  5. Finhacka chokladen.
  6. Vispa upp äggulorna lätt för hand i ca 2 minuter
  7. Blanda den kokta hallonpurén med äggulorna och sjud detta under omröring till 82 grader. Krämen har då börjat tjockna. Använd gärna termometer.
  8. Tillsätt gelantinet och den finhackade chokladen. Häll över i bunke och låt svalna till 20 grader.
  9. Chokladmousse: Vispa i hop äggulor och skrapet ur en vaniljstång i en skål. Ställ skålen i en kastrull med vatten på spisen. Värm under vispning till 82 grader. Använd gärna en digital termometer. Ta upp skålen ur vattnet och slå de vispade äggulorna i en mateberedare eller bunke. Vispa tills blandningen svalnat.
  10. Hacka chokladen och smält i microvågsugn till 60 grader. Blanda försiktigt ner 1/3 av yoghurten i den smälta chokladen. Blanda sedan ner äggvispet och resten av yoghurten.
  11. Ta ut formen ur kylen och fyll på med chokladmoussen. Ställ tillbaka formen i kylen över natten.
  12. Ta fram tårtan ur kylen och låt den stå i rumstemperatur 1 timme innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.