Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med apelsin- och chokladtryffel

 
Skriv ut

En vacker och otroligt god chokladtårta med tryffel- och chokladmousse. Servera tårtan gärna med vispad grädde och brygg en kanna gott kaffe som värmer gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mjukt smör och socker, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen i smeten och tillsätt grädden.
  3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Välj en mindre form om du vill ha en hög tårta men det går lika bra att använda en vanlig 24 cm springform, tårtan blir då lägre.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Kakan kan behövas gräddas ytterligare 5-10 minuter, sänk då värmen till 150 grader. Låt kakan svalna och dela den på mitten.
  5. Hacka chokladen i mindre bitar till tryffeln. Blanda grädde med apelsinmarmelad och värm blandningen i en kastrull. Slå den heta grädden över chokladen och rör till en smidig smet och alla choklad smält. Tillsätt smöret och rör om väl. Låt svalna. Bred ut tryffeln på den delade kakan och lägg på locket.
  6. Bryt chokladen i bitar till chokladmoussen och smält den i grädden på svag värme, den får inte koka. Låt svalna och ställ chokladen i kylskåp, gärna över natten. Vispa sedan upp den tillsammans med färskosten.
  7. Fyll en spritspåse med chokladmoussen och spritsa ett fint mönster på tårtan. Dekorera med apelsinhalvmånar, hyvlad vit choklad och pudra över lite kakao vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.