Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med apelsin och vaniljgrädde

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god och saftig chokladbotten som inte är så mäktig. Tårtan fylls med en frisk vaniljgrädde. Vill man göra det riktigt lätt för sig så köper man vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla 2 formar, 22-23 cm i diameter.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao och socker. Koka upp vatten och häll över. Rör tills chokladen och sockret smält. Ställ åt sidan och låt kallna. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan. Vispa ägg på mediumhastighet i några sekunder. Tillsätt resten av sockret och höj hastigheten. Vispa till en luftig ljus kräm i 2-3 minuter.
  3. Häll chokladkrämen i äggsmeten och vispa tills det är helt blandat. Riv ner apelsinskal. Tillsätt smöret, klicka ner lite i taget under tiden som smeten vispas. Vispa ner filmjölken. Vispa sist ner mjölblandningen tills allt är ordentligt blandat. Dela upp smeten i de två formarna, stryk slät.
  4. Grädda i 30-35 minuter eller tills kakans kanter börjar släppa från formen. Testa gärna med en sticka. Ta ut kakan och låt den vila i ca 10 minuter. Stjälp upp och låt kallna helt. Dela bottnarna i två.
  5. Vispa alla ingredienser till fyllningen. Bred på ett lager fyllning mellan tårtbottnarna. Garnera med skivade apelsiner och mynta eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.