En god och saftig chokladbotten som inte är så mäktig. Tårtan fylls med en frisk vaniljgrädde.
Vill man göra det riktigt lätt för sig så köper man vaniljvisp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla 2 formar, 22-23 cm i diameter.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao och socker. Koka upp vatten och häll över. Rör tills chokladen och sockret smält. Ställ åt sidan och låt kallna. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan. Vispa ägg på mediumhastighet i några sekunder. Tillsätt resten av sockret och höj hastigheten. Vispa till en luftig ljus kräm i 2-3 minuter.
- Häll chokladkrämen i äggsmeten och vispa tills det är helt blandat. Riv ner apelsinskal. Tillsätt smöret, klicka ner lite i taget under tiden som smeten vispas. Vispa ner filmjölken. Vispa sist ner mjölblandningen tills allt är ordentligt blandat. Dela upp smeten i de två formarna, stryk slät.
- Grädda i 30-35 minuter eller tills kakans kanter börjar släppa från formen. Testa gärna med en sticka. Ta ut kakan och låt den vila i ca 10 minuter. Stjälp upp och låt kallna helt. Dela bottnarna i två.
- Vispa alla ingredienser till fyllningen. Bred på ett lager fyllning mellan tårtbottnarna. Garnera med skivade apelsiner och mynta eller citronmeliss.
Publicerat den
27 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar