Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med apelsinfromage

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Som juldessert kanske?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd i gulor och Flor med chokladsmak.
  3. Blanda mjöl, Vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. Rör i matfettet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan delas i två bottnar.
  4. Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Koka 1 dl av grädden med Gelésockret i 1/2 minut. Vispa den övriga grädden, ej för fast, då blir fyllningen grynig. Tillsätt juicekoncentrat och Gelésockerblandningen och blanda väl. Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
  5. Lägg på den andra bottnen. Skala och skiva apelsinerna. Lägg dem uppe på kakan.
  6. Koka upp vatten och Gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över apelsinerna. Vispa grädden fast och garnera tårtan.
  7. Du kan byta ut apelsiner mot annan frukt eller bär. Välj juice som passar i smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.