Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med créme fraiche

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Saftig tårta med hallonfyllning som toppas med en len och krämig chokladglasyr. Om du dubblar ingredienserna till den här kakan kan du baka den i en ugnsform 26 x 33 cm i 45-50 minuter. Perfekt om ni är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj lätt och täck en 20 cm tårtform med bakplåtspapper.
  2. Häll socker, mjukt smör, vatten, kakao och bikarbonat i en medelstor kastrull. Rör om på medelvärme tills sockret löser sig. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 3 minuter. Häll över i en stor skål och låt svalna till rumstemperatur. Tillsätt mjöl, créme fraiche och ägg i skålen. Mixa till smeten blir slät och lite ljusare.
  3. Häll smeten i formen och jämna till ytan lite. Grädda i 45-50 minuter tills smeten har stelnat, prova med en sticka. Låt kallna i formen i 5 minuter och lyft sedan över kakan att svalna helt på ett galler.
  4. Fyllning:
  5. Vispa grädden hårt i en skål tills det blir små toppar. Blanda i hallon så att det ser ut som virvlar.
  6. Glasyr:
  7. Mixa mjukt smör och florsocker krämigt i en medelstor skål, med hjälp av en elvisp. Vispa i den svalnade chokladen.
  8. Dela kakan i två halvor och ställ den undre delen på ett serveringsfat. Toppa med hallongrädden. Lägg försiktigt över den andra halvan och bred glasyren över toppen. Servera tårtan gärna med extra hallon vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.