En riktigt sliskig tårta för den som ÄLSKAR choklad.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Blanda noga.
4. Blanda sist i mjöl och vatten, rör till en jämn smet. Grädda i ugnen i 50-60 minuter. Kontrollera med stickan att den är klar. Lår svalna innan ni börjar skära.
- Choklarkrämen
1. Smält ihop chokld, grädde och smör i en skål över vattenbad.
2. Rör om då och då, låt sedan krämen svalna helt. (annars tjocknar inte krämen vid vispning)
3. Dela den kalla kakan i två bottnar. Bred drygt 1/3 av krämen på ena bottnen, lägg på den andra bottnen och bred ut resten av krämen på och runt kakan.
Publicerat den
30 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Printade och gjorde tårtan igår....Vilken god. Kommer göra den flera gånger./solvik
Antar att man ska vispa frostingen efter att den kallnat?
ja jag har ju skrivit det i receptet.
Jag tycker inte heller att det framgår i receptet att frostingen sen ska vispas då du bara nämner det inom parantes.