Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med läcker topping

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En läcker, god tårta med chokladbotten och en topping av vit choklad, hallon och krossade polkagrisar. Denna tårta blir en succé på fikabordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret.
  3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, fyrkantig eller rund, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Lossa kanten och låt kallna. Bred på hallonsylten.
  4. Koka upp 1 dl vispgrädde, ta bort från plattan och bryt ner den vita chokladen. Vispa resten av grädden, vänd ner chokladsmeten och vispa ytterligare något så att den tjocknar. Blanda i krossade polkagrisar. Bred över hallonsylten på kakbottnen. Ställ kallt att stelna.
  5. Dekorera med hallon och polkagriskarameller vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.