Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med smultrontryffel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 13 timmar
Skriv ut

Det är en smarrig choklad tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chockladtårtan Gör så här 1.Sätt ugnen på 175 grader. 2.Smält smöret och låt det svalna. 3.Knäck äggen i en bunke. 4.Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna.Den här kakan blir bättre desto mindre du rör i den. Givetvis så måste alltingblandas, men inte speciellt mycket mer än så. 5.Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter (cirka 24 cm i diameter) 6. Grädda i nedre del utav ugnen.
  2. Smultrontryffel Gör så här 1. Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt Hacka chokladen. 2.Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chockladen. 3. Rör om så chokladen smälter. Tillsätt därefter smultronen och smöret, blanda till en slät smet. 4.Låt stå i rumstemratur i minst 12 timmarinnan du glaserar tårtan. 5.Bred glasyren över hela den kalla kakan och dekorera med bär och blommor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • T-e-z-z 10 mars 2008

    mmmm.... mumsit

  • T-e-z-z 10 mars 2008

    Mmmmm... Jätte Mumsig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.