Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med syrlig topping

 
Skriv ut

Ett recept jag hittade i Allers nr 12/10. Den här tårtan var menad att bakas till påsk, men den verkar god nog att serveras precis hela året om!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar botten.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar i en kastrull. Lägg i matfettet och låt smälta tillsammans på svag värme. Ta kastrullen från värmen och tillsätt sockret. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Sikta ned mjöl och bakpulver. Tillsätt sist citronskal och -saft och rör samman till en slät smet.
  4. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan får gärna vara litet kladdig i mitten. Låt kakan kallna i formen.
  5. Kräm: Blanda i citronskal, -saft och äggulor i en kastrull. Sjud upp under ständig omrörning tills krämen tjocknar. Ta genast kastrullen från värmen och tillsätt den kondenserade mjölken. Ställ åt sidan att kallna.
  6. Lossa den kalla kakan ur formen och bred på krämen i ett jämnt lager. Garnera med citronskivor, citronmeliss och ev godis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.