Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med valnötter

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftig och god med intensiv chokladsmak. De vispade äggvitorna ger lutf åt kakan, så rör ner dem försiktigt. Prova med att byta ut 50 g av fettet mot 50 g malda valnötter och blanda dem i smeten samtidigt med mjölet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och häll det i en bunke. Tillsätt sockret och äggulorna, en i taget, och rör tills smeten blir pösig.
  2. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron.
  3. Vispa äggvitorna mycket styva.
  4. Rör ner den varma blockchokladen i äggsmeten. Blanda ner mjölet och sist äggvitorna med luftiga tag.
  5. Grädda kakan i smord och bröad 2 l form. Känn efter med en sticka att den känns torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
  6. Glasyr: Smält blockchokladen och rör ut den med kaffet. Bred glasyren över kakan och garnera med nötkärnorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.