Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med zucchini

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En ljuvligt god och saftig choklad- och zucchinitårta. Len kaffekräm på toppen gör tårtan oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen av en springform, ca 24 cm i diameter. Smöra kanten.
  2. Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull med tjock botten eller över vattenbad.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke.
  4. Riv zucchinin grovt och blanda ner den tillsammans med socker i mjölblandningen.
  5. Vispa samman ägg och olja. Rör ner det i zucchiniblandningen.
  6. Tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 1 timma. Låt sedan svalna i formen.
  7. Vispa smöret poröst med en elvisp. Rör sedan ner florsocker, kakao och kaffe till en smidig kräm.
  8. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och bred på kaffekrämen. Dekorera ev med sockerdekorationer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.