En ljuvligt god och saftig choklad- och zucchinitårta. Len kaffekräm på toppen gör tårtan oemotståndlig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen av en springform, ca 24 cm i diameter. Smöra kanten.
- Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull med tjock botten eller över vattenbad.
- Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke.
- Riv zucchinin grovt och blanda ner den tillsammans med socker i mjölblandningen.
- Vispa samman ägg och olja. Rör ner det i zucchiniblandningen.
- Tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 1 timma. Låt sedan svalna i formen.
- Vispa smöret poröst med en elvisp. Rör sedan ner florsocker, kakao och kaffe till en smidig kräm.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och bred på kaffekrämen. Dekorera ev med sockerdekorationer.
Publicerat den
17 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar