Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta till Magdalena

 
Skriv ut

Chokladtårta till Magdalena. ”Den på Gud förtröstande”, betyder namnet som har hebreiskt ursprung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjöl med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det omväxlande med grädden i smeten. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 minuter. Ugn 175. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Dela den kalla kakan i två bottnar.
  3. Bred aprikospurén över den ena bottnen och täck med vispad grädde. Lägg på den andra bottnen.
  4. Dela chokladen i mindre bitar. Låt dem smälta försiktigt i vattenbad tillsammans med grädden. Vispa till en slät blank smet. Bred den avsvalnade chokladkrämen över kakan.
  5. Garnera med jordgubbar och kiwi. Spritsa vispad grädde runt kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.