Chokladtårta till Magdalena. ”Den på Gud förtröstande”, betyder namnet som har hebreiskt ursprung.
Instruktioner
- Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjöl med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det omväxlande med grädden i smeten. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 minuter. Ugn 175. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Dela den kalla kakan i två bottnar.
- Bred aprikospurén över den ena bottnen och täck med vispad grädde. Lägg på den andra bottnen.
- Dela chokladen i mindre bitar. Låt dem smälta försiktigt i vattenbad tillsammans med grädden. Vispa till en slät blank smet. Bred den avsvalnade chokladkrämen över kakan.
- Garnera med jordgubbar och kiwi. Spritsa vispad grädde runt kanten.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar