En underbar tarte med choklad- och hallonfyllning som passar utmärkt som dessert eller som fin tårta till kaffet.
Instruktioner
- Chokladmördeg:
Blanda socker, smör och ägg i en bunke. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Blanda allt till en jämn deg.
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ett par timmar eller över natten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut mördegen tunt, fyll en avlång form.
Baka mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
- Chokladtårtbotten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker i en kastrull, värm under vispning till 60 grader. Häll över smeten i en bunke och vispa den kall.
- Sikta mjöl och kakao på ett smörpapper. Vänd ned mjölblandningen i marängen med en slickepott.
- Häll smeten i en smord form och baka i ca 20 minuter. Vänd den bakade botten upp och ned på ett mjölat bakplåtspapper. Låt svalna.
- Choklad- och hallonfyllning:
Koka upp 150 g hallonpuré och häll den över den hackade chokladen i en skål. Mixa med handmixer tills chokladen smält. Tillsätt smör och mixa till en slät blandning.
- Dela tårtbotten i 2-3 delar, ta en del och dränk in den i 50 g hallonpuré. De andra bottnarna kan sparas i frysen, väl inpackade.
- Bred ut lite choklad- och hallonfyllning i botten på mördegsskalet, lägg på tårtbotten, täck med mer fyllning.
Dekorera med färska hallon och sikta över florsocker.
Publicerat den
29 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar