Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtarteletter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Goda små mördegstårtor med lyxig chokladtryffel. En riktig njutardessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Låt smöret bli rumstempererat. Blanda det med de siktade torra ingredienserna. Arbeta sist in äggulorna till en deg. Packa in i plastfilm och låt stå kallt i 1 timme. Ta sedan ut degen och smöra 6 små pajformar, ca 8 cm i diameter. (Det går även bra att använda andra stabila kakformar istället, t.ex muffinsformar)
  2. Kavla mördegen ca 3 mm tjock. Klä formarna med degen. Ställ dem i frysen ca 30 minuter. Sätt sedan ugnen på 200 grader. Sätt därefter formarna på en plåt och baka dem ljusbruna i ugnen i 12-15 minuter. (Om du använder mindre formar blir gräddningstiden kortare, ca 9 minuter). Låt därefter formarna kallna och lossa dem.
  3. Tryffel: Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen i en kastrull. Slå den kokheta blandningen över chokladen och rör med slev till en slät tryffel. Häll genast upp i formarna och stryk ytan slät med en kniv. Låt stelna i kylen minst 1 timme.
  4. Ta sedan ut tarteletterna ur kylen 1 timme innan de ska serveras, så att de inte är iskalla. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.