Goda små mördegstårtor med lyxig chokladtryffel. En riktig njutardessert!
Instruktioner
- Mördeg:
Låt smöret bli rumstempererat. Blanda det med de siktade torra ingredienserna. Arbeta sist in äggulorna till en deg. Packa in i plastfilm och låt stå kallt i 1 timme.
Ta sedan ut degen och smöra 6 små pajformar, ca 8 cm i diameter. (Det går även bra att använda andra stabila kakformar istället, t.ex muffinsformar)
- Kavla mördegen ca 3 mm tjock. Klä formarna med degen. Ställ dem i frysen ca 30 minuter.
Sätt sedan ugnen på 200 grader.
Sätt därefter formarna på en plåt och baka dem ljusbruna i ugnen i 12-15 minuter. (Om du använder mindre formar blir gräddningstiden kortare, ca 9 minuter). Låt därefter formarna kallna och lossa dem.
- Tryffel:
Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen i en kastrull. Slå den kokheta blandningen över chokladen och rör med slev till en slät tryffel. Häll genast upp i formarna och stryk ytan slät med en kniv. Låt stelna i kylen minst 1 timme.
- Ta sedan ut tarteletterna ur kylen 1 timme innan de ska serveras, så att de inte är iskalla. Njut!
Publicerat den
16 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar