Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtoppad marängtårta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta är en ljuvlig kaka som blir perfekt kladdig och med ett härligt skal av maräng. Riktigt gott alltså. Dessutom är den glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem och nutellan i en skål, smält över vattenbad eller i micron. Rör smör och farinsocker poröst. Dela 4 av äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i smeten och rör den varsamt slät mellan varje. Rör i dom 2 hela äggen, även dom ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
  3. Vänd sist ner det smälta chokladblandningen. Rör smeten slät.
  4. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska då fortfarandet vara kletig i mitten.
  5. Medan kakan gräddas: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter, eller tills skalet börjar spricka och det knäpper i nötterna. Ta från värmen och låt svalna.
  6. Kör nutellan på låg effekt i micron några sekunder så den blir lite lösare i konsistensen. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga så att det mesta av skalet lossnar. Hacka nötterna.
  7. När kakan gräddats i ca 25 minuter: Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd ner nötter och maizena. Vänd sist ner nutellan och gör några vändanden med sleven så det inte blandas helt och hållet.
  8. Ta ut kakan och bred över marängsmeten. Ställ in i mitten av ugnen och grädda ytterligare 20-25 minuter. Låt kakan kallna innan du lossar den.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • maria89 17 augusti 2010

    Hej! Vanligtvis brukar ju kladdkakor bli bättre dagen efter, hur är det med denna? Borde man göra den samma dag med tanke på marängen? Den verkar toppengod! Maria

  • ellen88 2 oktober 2011

    Den var helt enkelt fantastiskt god. Även super dagen efter. Rekomenderas starkt!

  • Kakan1986 8 december 2011

    Oj detta låter ju supersmarrigt!! Verkar vara helt i min smak, ska testas!

  • christincarlsson 11 december 2011

    Super god!!!!!!

  • helentommy 10 mars 2013

    Jättegod och mycket omtyckt. Lite för många moment men jag kommer nog att göra den fler gånger ialla fall. Spännade med nutella och maräng. Flera frågade efter receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.