Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtoppar á la Mozart

 
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mozartkulor kräver sin tid, dessa chokladtoppar går snabbt att göra och smakar lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladkakan i vattenbad. Under tiden ställer du upp ca 40 formar på ett fat. Bryt ner en "kludd" mindre än en 50-öring med mandelmassa i varje form. Likadant med nougaten och 3-4 russin i varje form. Häll över den smälta chokladen och garnera med en ätbar julgranskula. Ställ i kylen en timme.
  2. Fördelen är att du behöver inte rulla mandelmassan i fina kulor ner med godsakerna i formen och häll över chokladen. Det har ingen betydelse hur mycket choklad du smälter den ska bara täcka innehållet. Till höger på bilden har jag visat hur formen ser ut innan chokladen hälls på. Njut till kaffet och glöggen.
  3. De ätbara julgranskulorna finns i kryddhyllan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.