Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtosca

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Chokladtosca

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen tillsammans med fettet. Ta det från värmen och rör ner socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner kaffepulver med mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll i smord och bröad form, helst med löstagbar kant. Grädda i ca 45 minuter i mitten av ugnen.
  2. Blanda under tiden fett, socker, sirap, mjölk, mjöl och kakao i en kastrull. Sjud några minuter och blanda sedan ner nötter och mandel. Bred smeten över kakan och grädda den färdig i ca 10 minuter. Låt kakan svalna något men ät den gärna ljummen med en klick vispgräddde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.