Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtoscarutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Att baka i långpanna är alltid praktiskt och enkelt. Denna ljuvligt goda chokladtoscakaka toppas med chokladkolasmet och blandade nötter. Blandade nötter kan ersättas med samma mängd grovhackade mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Toscasmet: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.
  4. Häll smeten över kakan och strö på nötterna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor och serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.