Att baka i långpanna är alltid praktiskt och enkelt. Denna ljuvligt goda chokladtoscakaka toppas med chokladkolasmet och blandade nötter.
Blandade nötter kan ersättas med samma mängd grovhackade mandlar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Toscasmet:
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.
- Häll smeten över kakan och strö på nötterna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor och serveras.
Publicerat den
21 april 2015
Skriv kommentar