Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtoscasnitt

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Snittkaka med chokladtoscasmet. Går lika bra att använda kokos i ställetför mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda alla torra ingredienser, utom blockchokladen, den ska sparas till utbaket, som del i glasyren.
  2. Tillsätt det kalla smöret i klickar och hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedaren.
  3. Tillsätt det kalla vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Hacka den mörka chokladen grovt. Rulla ut degen till 4 st 2-3 cm tjocka rullar. Lägg dem på en smord plåt (eller på bakplåtspapper). Tänk på att de flyter ut lite, kanske du behöver två plåtar.
  4. Tryck en fördjupning i rullen och fyll med chokladhacket. Låt stå kallt i ca. 30 minuter.
  5. Toscasmeten: Smält smör, socker,mjöl och mjölk i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mandeln och rör om. Klicka toscasmeten ovanpå chokladen.
  6. Grädda i 175 grader i ca. 15 minuter eller tills längden är genomgräddad.
  7. Låt svalna något och skär sedan i snitt på plåten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.