Snittkaka med chokladtoscasmet. Går lika bra att använda kokos i ställetför mandel.
Instruktioner
- Mördeg: Blanda alla torra ingredienser, utom blockchokladen, den ska sparas till utbaket, som del i glasyren.
- Tillsätt det kalla smöret i klickar och hacka samman till en grynig massa, gärna i matberedaren.
- Tillsätt det kalla vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Hacka den mörka chokladen grovt. Rulla ut degen till 4 st 2-3 cm tjocka rullar. Lägg dem på en smord plåt (eller på bakplåtspapper). Tänk på att de flyter ut lite, kanske du behöver två plåtar.
- Tryck en fördjupning i rullen och fyll med chokladhacket. Låt stå kallt i ca. 30 minuter.
- Toscasmeten: Smält smör, socker,mjöl och mjölk i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mandeln och rör om.
Klicka toscasmeten ovanpå chokladen.
- Grädda i 175 grader i ca. 15 minuter eller tills längden är genomgräddad.
- Låt svalna något och skär sedan i snitt på plåten.
Publicerat den
22 juli 2008
Skriv kommentar