Mjuk mörk chokladtryffel på en botten av krossade kakor. Riktigt maffig. Perfekt med lite grädde till!
Instruktioner
- Fäst plastfolie i botten på en tårtform med löstagbar botten (22 cm diameter). Krossa kakorna fint och blanda med 75 g smält smör. Tryck ut i botten på formen.
- Bryt chokladen i småbitar. Smält smöret till tryffeln i en kastrull, tillsätt grädde och kaffe och koka upp. Ta av från plattan och rör ner chokladbitarna. Rör och rör tills all choklad smält och det blir jämt och glansigt. Häll tryffeln i formen. Låt stå i kyl minst 3-4 timmar. Den klarar sig längre i kylen, men tag ut den lite innan den ska ätas så den inte är iskall. Lossa från formkanten med en kniv och dekorera med t.ex. kakao.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
du har väldigt många recept var hittar du dom någonstans?????????