Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötsmazariner med chokladtryffel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En annorlunda variant av mazariner, de som gillar vanliga mazariner kommer att avguda dessa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i blandningen med fingertopparna. Fortsätt nypa ihop den smuliga massan tills en fast deg bildas. Arbeta snabbt ihop degen, forma den till en tjock rulle och låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Mjöla degformarna lätt och skär degrullen i tunna skivor. Tryck ut degskivorna i formarna och jämna till kanterna.
  4. Riv mandelmassan till fyllningen grovt och skölj jordnötterna för att få bort det mesta av saltet. Låt rinna av på papper och mixa nötterna fint i matberedare eller mixer. Knåda ihop jordnötterna och mandelmassan och tillsätt ett ägg i taget. Rör ihop till en tjock och jämn smet och tillsätt mjölet och den hackade chokladen.
  5. Fyll formarna upp till drygt hälften med massan. Grädda bakelserna på en plåt i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna lite och stjälp ut mazarinerna ur formarna om du inte använder engångsformar. Låt svalna helt.
  6. Hacka chokladen till glasyren grovt. Koka upp grädden i en liten kastrull, dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält helt och bred glasyren över mazarinerna med hjälp av en sked eller en liten slickepott. Dekorera med jordnötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missFBK 25 april 2010

    ÅhÅhÅhhh!!! Dessa lovar jag att jag ska baka så fort jag får äta igen =P=P=P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.