Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladtryffel med vanilj och citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Julens gottebord... citronen ger en frisk smak till den söta vita chokladtryffeln... mumma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 minuter.
  2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
  3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
  4. Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något. Droppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mz66 28 december 2009

    Underbar smak på tryffeln, men jag tillsatte lite kesella och jag tror det var därför min tryffel fick flytande form.....den står i frysen nu!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.