Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffekaka på krossade kakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mjuk mörk chokladtryffel på en botten av krossade kakor. Riktigt maffig. Perfekt med lite grädde till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fäst plastfolie i botten på en tårtform med löstagbar botten (22 cm diameter). Krossa kakorna fint och blanda med 75 g smält smör. Tryck ut i botten på formen.
  2. Bryt chokladen i småbitar. Smält smöret till tryffeln i en kastrull, tillsätt grädde och kaffe och koka upp. Ta av från plattan och rör ner chokladbitarna. Rör och rör tills all choklad smält och det blir jämt och glansigt. Häll tryffeln i formen. Låt stå i kyl minst 3-4 timmar. Den klarar sig längre i kylen, men tag ut den lite innan den ska ätas så den inte är iskall. Lossa från formkanten med en kniv och dekorera med t.ex. kakao.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cassam 3 juni 2009

    du har väldigt många recept var hittar du dom någonstans?????????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.