Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdiga brownies med kola, marshmallows och chokladtryffel

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Choklad är väl kvinnans bästa vän? Det är i alla fall min bästa vän. Tillsammans med ljuvlig kola, fluffiga marshmallows och lyxig chokladtryffel borde de göra världens alla kvinnor lyckliga. Ni bara måste testa på dessa, de är som att äta guld. Men skär dem i små bitar för de är mäktiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka den kondenserade mjölken i oöppnad burk, men ta bort pappret. Koka i 1 timme och 30 minuter, burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Detta blir en ganska rinnig kola.
  2. Sätt ugnen på 175 grader över/undervärme.
  3. Smält smöret i en kastrull och bryt ner den mörka chokladen till en jämn smet. Häll över i en bunke. Rör ner socker, vaniljsocker, salt och äggen. Grovhacka mjölkchokladen som ska vara i kakbottnen.
  4. Sikta i mjöl och kakao, rör ner den hackade chokladen och rör till en jämn smet.
  5. Häll i en form med bakplåtspapper (20x30cm) och grädda mitt i ugnen i 20 min.
  6. Strö över marshmallowsen och sätt tillbaka kakan i ugnen tills marshmallowlagret precis smält, de ska inte få färg!
  7. Låt svalna något och bred sedan ut kolan över lagret.
  8. Koka upp grädden till tryffeln och blanda i chokladen i små bitar tills det blir en jämn smet. Bred tryffeln över kolalagret och ställ i kylen så det stelnar. Dela i ganska små bitar.
  9. Kakan ska förvaras i kylen hela tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.