Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarpone- o limecrème m chokladtryffel

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

God mascarpone här med lime, choklad och hallon. Chokladen bör vara av hög kvalitet med minst 70 % kakaohalt, gärna Valrhona. Chokladtryffeln stelnar inte om chokladen inte är tillräckligt bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i glas och ställ kallt några timmar.
  2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.
  3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig.
  4. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • osita 5 februari 2009

    SUVÄRENT GÔT!!!!!!!!!!!!!!!! Enkel att göra.

  • linkerank 19 januari 2010

    Menar du 70gram mörk choklad?:) för står 70st å blir lite förvirrad"/ haha

  • fridus87 19 mars 2011

    Tyckte att den mörka chokladen tog över lite väl mycket. Ska nog testa mjölkchoklad eller vanlig mörk Marabouchoklad.

  • ceciliaw 8 april 2012

    Fantastiskt gott! Använde philadelphiaost i st f mascarpone, funkade perfekt! 70% choklad passade vår smak perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.