Instruktioner
Koka upp grädden och salt i en liten kastrull.
Smält sockret och glykos i en annan kastrull tills det är gyllenbrunt. Tag kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp. Låt svalna 2 minuter.
Finhacka båda chokladsorterna och lägg dom i en bunke. Tillsätt smör, hälften av apelsinskalet och cointraeu. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 minuter utan att röra.
Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott.
Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Låt stelna till nästa dag.
Pudra över kakaon och strö över resten av apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv. Förvara i kyl tills servering.
Smöret? Smällt? Hackat? Rumstempererat? Låter jättegott