Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel med apelsinkola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50-100 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda de smälter i munnen och är väldigt omtyckta i familjen =D

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp grädden och salt i en liten kastrull. Smält sockret och glykos i en annan kastrull tills det är gyllenbrunt. Tag kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp. Låt svalna 2 minuter. Finhacka båda chokladsorterna och lägg dom i en bunke. Tillsätt smör, hälften av apelsinskalet och cointraeu. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 minuter utan att röra. Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott. Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Låt stelna till nästa dag. Pudra över kakaon och strö över resten av apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv. Förvara i kyl tills servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • limhamn 17 mars 2010

    Smöret? Smällt? Hackat? Rumstempererat? Låter jättegott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.