Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sofies tryffelbomb

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är den godaste tårta jag någonsin skapat, och jag är extra stolt då jag komponerat den helt själv. Har bara mötts av positiv respons fastän man kan tro att tryffeln ska bli för mäktig ;-) Den blir inte det! Görs med fördel dagen innan. Smaklig måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till botten och krossa digestivekexen. Blanda ihop och tryck ut botten hårt i en form med avtagbar kant. Ställ kallt så länge.
  2. Fortsätt med tryffeln: Bryt chokladen i en bunke. Koka upp smör och grädde i en kastrull och häll därefter över chokladen. Rör ordentligt tills all choklad är smält och ”smeten” är len. Häll tryffeln över digestivebotten och ställ kallt i ca 2 timmar tills tryffeln har stelnat lite.
  3. Börja då med chokladmoussen: Smält chokladen över ett vattenbad, alternativt försiktigt i en kastrull eller i mikron. Vispa grädden tills den blivit ”halvfast” i konsistensen. Låt chokladen svalna lite och häll därefter i grädden – lite i taget. Häll därefter moussen över tryffeln och ställ kallt över natten (för bäst resultat).
  4. Gör chokladpuddingen i god tid innan tårtan ska dekoreras. Vispa ihop chokladpuddingpulvret med vispgrädden tills puddingen är fluffig. Ställ därefter kallt i minst 20 minuter. Ta fram tårtan och lossa kanterna från formen med hjälp av en kniv. Spritsa därefter ut chokladpuddingen i små ”bollar” runt hela tårtan. Krossa marängerna och täck tårtans mitt. Krossa daimen fint och fördela ovanpå marängen. Avsluta med ett litet lager marängsmulor på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • MissLinnea 25 oktober 2011

    För någon som är heeeelt tokig i choklad verkar detta som en tiopoängare! Nu är det bara att vänta till ett tillfälle då man får bjuda på denna...

  • niklasmiddag 26 oktober 2011

    Ja det vill jag lova! Jag är egentligen inte så mycket för "chokladkakor" (blir ofta lite torrt...) men den här blev verkligen som en len tryffelkula köpt från ett bageri ;) Och då jag använder normalsaltat smör i tryffelbotten så blir den väldigt god till den söta moussen!

  • Lillronnie 27 oktober 2011

    Den här blir det på nästa middagsbjudning !

  • niklasmiddag 27 oktober 2011

    Kul! Skriv gärna och berätta vad du och gästerna tyckte :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.