Len tryffel med god lakritssmak.
Det går bra att använda lakritspulver istället för lakritsgranulat till de här tryfflarna. Men det blir vackrast om man använder granulat som är lite grövre i strukturen och har en tydligare lakritssmak.
Instruktioner
- Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Blanda grädde, glykos och lakrits i en kastrull och koka upp. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills allt har smält. Om inte allt smälter, mikra försiktigt i ett par sekunder åt gången så att det inte blir för varmt och skär sig, rör om emellan. Om det skulle skära sig, droppa i ett par droppar grädde och rör om. Låt tryffeln stelna i sval rumstemperatur 4-5 timmar.
- Rulla ca 16 bollar av tryffeln. Blanda socker och lakrits och häll upp på en tallrik. Hacka och smält den mörka chokladen. Ta lite av den smälta chokladen i handflatan, rulla en boll i handen och rulla sedan bollen direkt i lakritssockret. Upprepa tills alla bollar är rullade i choklad och lakritssocker.
- Förvara tryffeln svalt i en lufttät burk.
Publicerat den
9 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar