Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Julgodis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Tillsätt choklad, frainsocker, vaniljsocker, kardemumma och kaffepulver. Rör tills chokladen har smält. Låt kallna i kylskåp 1-1 ½ timme.
  2. Spritsa ut tryffeln i små toppar eller rulla kulor. Sikta över kakao. Förvara i kylskåp. Tips: Kardemumma och kaffepulver kan bytas ut mot något av följande: 2-3 droppar pepparmyntsolja, 2 msk konjak, 2 msk likör eller 1 tsk rivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.