Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel med Calvados

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Chokladtryffel med Calvados. Använd ung calvados sk Fine eller enligt tillgång. Cognactryffel, whiskytryffel, Armagnactryffel eller sprit efter fantasi blir också goda.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka chokladen och lägg den i en mixer. Värm calvados, smör, grädde och socker. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa tills den smält. Värm ev. i mikron. Kyl. Forma små tryfflar och rulla dem i kakao.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • fanny_ 22 november 2009

    Provade dina tryfflar i helgen när jag och en vän hade tidigt julbak. Dessa var riktigt goda och smakar precis som de riktiga man köper! Bytade dock ut calvados mot Xante, helt underbart läckert :) Tack

  • ypno 13 december 2009

    Provat dessa, de är underbara! Ska göra ännu en sats till julafton, då med Kontreau för att få in lite söttma i apelsinsmak :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.