Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel med lakrits

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Mycket goda med lakritsen som bryter igenom på ett spännande och mycket gott sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, honung och vaniljstång. Koka upp. Ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen och rör ner i den varma grädden så att den smälter.
  2. Klicka i smörtet lite i taget och rör till en jämn smet. Mortla 3 msk lakritsströssel. Blanda ner i chokladsmeten och låt den svalna/stelna i kylen i cirka 2 timmar.
  3. Mortla 1 msk lakritsströssel till fint pulver. Blanda med kakao. Rulla tryffelsmeten till små kulor och rulla dem i kakaoblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.