- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut
Underbara tryfflar gjorda på mörk choklad. Utan socker!
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen (80 gram) i bitar och rör tills den smält. Blanda ner mascarpone och eventuell sötning. Blanda väl så att alla klumpar försvinner. Häll eventuellt ner hela/delade/hackade hasselnötter. Låt tryffeln kallna i minst ett par timmar i kylskåpet så att smeten tjocknar och blir hård. (Jag lät den vila i kylskåp över natten.) Är tryffeln för hård, låt den tina i rumstemeratur en stund. Form tryffeln till bollar. Smält därefter ca 100 gram choklad. Doppa tryffelbollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.
- Rulla eventuellt i kakao!
Publicerat den
15 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar