- Serverar: 35 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mörk chokladtryffel som rullas i krossade pepparkakor. Receptet är hämtat från tidningen Buffé, med viss modifiering. Riktigt goda!
Instruktioner
- Hacka chokladen. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Rör ner chokladen och rör om tills smeten blivit jämn och blank. Låt svalna i kylskåp ca 1 timme.
- Krossa pepparkakorna i en mortel eller på annat sätt, till små smulor. Forma chokladsmeten till runda bollar. Jag använde två teskedar för att forma tryffeln och fick någorlunda runda bollar. Rulla direkt i pepparkakskrosset.
- Om man vill kan man istället för att rulla dem, fördela smeten i ischokladformar innan den stelnat och sedan strö pepparkakssmulorna över.
- Tryffeln förvaras i kylskåp.
Publicerat den
1 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar