Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffelkaka med pinjenötter.

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En sofistikerad & mäktig choklad upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan & rör i socker,kakao och vanilsocker. Rör ned ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en rund(24 cm) bröad form med löstagbar kant och grädda i nedre delaen av ugnen i 20 min. Kakan kan vara lite lös i mitten.
  2. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta den från plattan. Hacka chokladen, rör ned och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca.1 timme. Bred den över kakan strö över pinjenötterna och låt stå kallt en timme. Skär i smala bitar den är väldigt mäktig ...mmmm!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.