Choklad passar utmärkt i smulpajer. Det enda man måste tänka på är att inte använda för hög ugnsvärme, för då bränns chokladen. Det går bra att grädda smulpajer med choklad i 175-200 grader.
Ur boken Smulpajer.
Instruktioner
- Pajskal:
Tärna smöret, blanda ihop det med alla torra ingredienser och rör sist ner äggulan. Låt degen vila i plastpåse i kylen cirka 30 minuter.
- Kavla degen och fodra en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ in formen i frysen i minst 1 timme.
- Värm ugnen till 200 grader och grädda direkt från frysen i cirka 10 minuter.
- Fyllning:
Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och florsocker poröst och tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret, lite i taget.
- Smulorna:
Tärna smöret och blanda ihop med alla torra ingredienser till en grynig massa. Hacka kakorna och vänd i dem.
- Häll fyllningen i pajskalet och strö över smulorna. Grädda på nedersta falsen i cirka 30 minuter.
- Servera gärna med en klick grädde, frukt och bär.
Publicerat den
23 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar