Inte bara vackert att se på, utan också fenomenalt god.
Instruktioner
- Smält smöret. Mixa digistivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form som är plastad i botten.
- Fyllning 1:
Koka upp 2 ½ dl grädde och 1 1/4 dl socker samt den hackade chilifrukten. Ta av kastrullen från plattan. Dela den mörka chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 30 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. Smaksätt med några skvättar rom. Slå upp smeten över digistivebotten och ställ därefter pajen i kylen och låt det mörka chokladlagret stelna.
- Fyllning 2:
Koka upp 1 ½ dl grädde och 1/4 dl socker. Ta av kastrullen från plattan. Dela den vita chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 20 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. Smaksätt med några skvättar rom och slå upp smeten över det mörka chokladlagret. Ställ pajen i kylen och låt den stelna.
- Ta fram pajen 10 minuter före servering. Servera med halverade passionsfrukter.
Publicerat den
4 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar