Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins chokladtryffeltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Inte provlagad ännu då jag går på diet men låter bara så god....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från spisen och rör i kakao, strösocker och vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Häll formen i en form med löstagbar botten. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig.
  2. Tryffel: Hacka den vita chokladen grovt. Koka upp vispgrädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från spisen och rör i den hackade chokladen, låt den smälta och rör om, Ställ in tryffeln i kylen och låt den halvstelna, det tar lite mer än en timme. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg. Bred tryfflen över kakan och strö över pinjenötterna. Ställ tårtan kallt till nästa dag.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annica99 5 november 2008

    Har bara smakat botten på denna chokladtryffeltårta med jag kan bara säga att den var underbart god, kan tänka mig att den blir ännu godare med den vita chokladtryfflen till. Det blir en fyra eftersom jag inte smakat hela chokladtryffeltårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.