Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffeltårta

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Ljuvlig och lättbakad chokladtårta med italienska mandelskorpor och flingsalt. Tårtan bakas inte i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i den heta grädden och låt smälta. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten.
  2. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
  3. Ta tårtan ur formen och strö över lite flingsalt. Servera med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.