- Serverar: 15-20 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Något av det godaste jag skapat. Prova på egen risk. Till tröst är den oerhört dryg.
Instruktioner
- Blanda mandelmassa med äggvita och mandel samt en knivsudd salt. knåda ihop med handen. Klipp till ett bakplåtspapper och placera i en form (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter. Tryck i mandelmassblandningen jämnt och grädda vid ca 225 grader i 15-20 minuter - eller till ytan är gyllenbrun. Tag ut och ställ att svalna.
- Smält samtidigt choklad och nougat i vispgrädden (som blandats med den andra knivsudden salt) på mycket låg temperatur i en kastrull (det ska ta ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta av från spisen när du har en jämn smet.
- Parallellt med nougat/choklad/grädd/salt låter du mintchokladkakorna smälta i en separat kastrull i kaffegrädden på lika låg temperatur. Rör om med olika vispar!
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Häll nougat-chokladsmeten i formen ovanpå mandelbotten. Ställ i kylskåp. När mintchokladsmeten är jämn ska den av spisen. När den är ca 40-45 grader varm ska gelatinbladen läggas i. Rör tills inga spår känns av gelatinet (det går fort). Häll försiktigt längst upp i formen. Häller du för häftigt (från hög höjd) kommer gelatinet att tränga ned i tryffelsmeten.
- Låt stå i kylen i minst 6 timmar.
- Perfekt till espresso, men testa även men kall porter!
Publicerat den
11 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god pappis, snygg kreation med marzipanen också:) Tummen upp