Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffeltårta till påsk

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En vardagsbakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna.Rör i kaffet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i dia-meter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
  4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.
  5. Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.
  6. TIPS: Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.