- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En läcker tårta i vuxen smak.
Instruktioner
- Rör ner smör med socker poröst. Rör ner den rivna mandelmassan.
- Skilj äggvitorna och gulorna. Vispa äggulorna lätt och tillsätt smeten under omrörning.
- Blanda vetemjöl med mald mandel och rör ner.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning.
- Vänd ner äggvitorna i smeten och häll den i en smord och bröad form med löstagbar botten (26-27 cm). Grädda kakan i 175 grader ca 50 minuter eller tills kakan känns torr med en sticka. Låt svalna
- Hacka chokladen till moussen grovt och smält i vattenbad, ta skålen från värmen och rör ner lätt vispade äggulor. Låt svalna.
- Vispa vispgrädden fluffigt och blanda ner den i avsvalnade chokladen.
- Häll chokladmoussen över botten. Ställ i kylen minst 3 timmar för att stelna.
- Servera med vispad grädde.
Publicerat den
28 juni 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser fantastisk ut!