Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med chokladtryffel

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En underbart god chokladtårta med chokladtryffel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan skall vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull och ta bort från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen, ca 1 timme.
  4. Bred den över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maria_leander 20 december 2013

    good http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose parka http://www.rajasthantour-travels.com/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.