- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Naturligt glutenfri och supergod! Blir bara bättre för varje dag i kylen, så gör den en fredag så har du tårta hela helgen!
Instruktioner
- Smält samman chokladen med smöret i en kastrull. Häll över smeten i en bunke, rör därefter ner sockret och äggen (se upp så att smeten inte är för varm - då blir det äggröra!) Häll smeten i en springform, ca 23 cm, där du klämt fast ett smörpapper i botten (det är bara att klämma fast och klippa - jätteenkelt!). Grädda i en timme på 175 grader.
- Tvätta citronerna noga och finriv sedan skalet på rivjärn. Vispa grädden och rör därefter ner keson och citronskalet. Pressa saften ur citronerna, men se upp för kärnor. Blötlägg gelatinbladen i några minuter och smält dem i saften i micro. Vispa ner gelatinsaften och smaka sedan av med florsocker beroende på hur syrlig du vill att cremén ska vara. Häll över kakan när den svalnat, låt stelna i kylskåp.
- Sen är det bara att njuta!
Publicerat den
21 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar