Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med färskostglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Chokladälskarens dröm! Kladdig och underbart god, med en krämig glasyr av vispgrädde, mascarpone och vitchoklad. Dessutom glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund bakform noga med maizenamjöl. Formen bör ha löstagbar kant och mäta ungefär 21 cm i diameter.
  2. Mät upp matfettet i en kastrull och tillsätt chokladen som brutits i bitar. Smält chokladen på svag värme under omrörning. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna. Dela äggen och tillsätt gulorna en i taget under omrörning i chokladkrämen. Vispa därefter äggvitorna och sockret till hårt skum. Använd absolut rena och torra arbetsredskap!
  3. Rör först ner maizenamjölet i chokladkrämen och vänd varsamt ner äggviteskummet till en slät smet. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan på nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Kakan är färdig då den fortfarande känns kladdig i mitten och känns lätt "gungig". Ta ut kakan och låt den kallna under bakduk.
  4. Glasyr: Ge vispgrädden ett hastigt uppkok och ta kastrullen från värmen. Tillsätt den vita chokladen som brutits i mindre bitar och rör om till en krämig och slät glasyr. Ställ åt sidan att svalna. Rör sedan ner den svala chokladsmeten i osten lite i taget till en slät kräm.
  5. Lossa kakan från formen och bre ett jämnt lager glasyr. Strö över chokladspån som hyvlats med osthyvel eller potatisskalare.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kaisa87 11 maj 2011

    Fantastiskt god kaka! Speciellt om den får stå en dag innan den ska serveras. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.