Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokomallowskakor med pekan

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Mumsigt sega och kladdiga chokladkakor som fastnar inte bara i tänderna - kort sagt alla barns lycka och alla föräldrars kakfasa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form, 23 x 23 cm.
  2. Smält chokladen. Vispa smör och socker luftigt, vispa ner äggen. Rör ner vetemjöl och därefter smält choklad, vaniljsocker och nötter.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 20 min. Ta ut ur ugnen och täck ytan med marshmallows. Sätt åter in i ugnen i 5-10 min, tills godiset smält.
  4. Ta ut och låt kakan svalna, kyl den därefter i kylskåp och dela den i mindre fyrkanter när den är genomkall. Förvaras i lufttät burk i upp till sju dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.