Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizogryta à-la BoZ

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Stark och god gryta med chorizokorv. Ger 4 "brottarportioner" eller 6 normala.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, morötter och potatis. Fräs detta i olivolja tills de mjuknat något.
  2. Skär skinkan (eller baconet) i tärningar. Skiva chorizokorvarna. Bryn detta tillsammans med grönsakerna ca 10 minuter.
  3. Skär chilin i lövtunna skivor. Ta gärna med kärnorna.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet. Pressa i vitlök och tillsätt de andra örtkryddorna och chilin. Salta och peppra och tillsätt ev chilipeppar.
  5. Låt grytan puttra under lock i 15-20 minuter. Tillsätt bönorna och smaka av. Servera grytan med rikligt med klippt persilja. Färsk koriander fungerar också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.