Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizopizza

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Smakrik och fyllig pizza kan du lätt fixa här...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över (37°C) och rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen.
  4. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
  5. Hacka de soltorkade tomaterna. Koka upp tomatkross, pressad vitlök, basilika, soltorkade tomater, socker och svartpeppar i en kastrull Låt såsen sjuda under lock i ca 10 minuter.
  6. Skölj och kärna ur paprikan, skär i grova bitar. Skala och skiva löken tunt.
  7. Dela korvarna i cmtjocka skivor.
  8. Kavla ut pizzabotten och fördela tomatsåsen över den.
  9. Lägg på paprika, korv, lök och oliver. Strö ost över.
  10. Grädda pizzan mitt i ugnen i 12 - 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.